Koffer of trekrugzak? Trolley of rugzakje?

Het begint al met de keuze van welk type bagage dat je wilt meenemen. Alleen handbagage of ook ruimbagage? Voor een vakantie van twee weken of meer kies ik altijd voor ruimbagage. Een klein beetje luxe mag wel, en ik wil niet twee weken de drie zelfde topjes aandoen. Als handbagage kies ik dan altijd voor een kleine rugzak die ik ter plaatse overdag ook kan gebruiken. Onder de twee weken ga ik met een trolleytje (met mooie uilen, hoezee!) op reis, en als het voor vier dagen of minder is, neem ik allicht gewoon een rugzak mee. Deze keuzes zijn allemaal heel persoonlijk, dus je kiest waar jij je goed bij voelt. Om te gaan backpacken hoef je heus geen trekrugzak te nemen. Zelf doe ik dat wel altijd, omdat ik dat makkelijker kan dragen dan te zeulen met een koffer.

Voor je de keuze maakt, moet je goed kijken naar de afmetingen, aantal stuks en kilo’s die jouw luchtvaartmaatschappij toestaat. Alles wordt per persoon gerekend. Wanneer er staat dat 15 kilo ruimbagage is inbegrepen, geldt dus niet dat je een koffer van 20 kilo per twee personen mag meenemen! Bovendien verschillen de afmetingen en toegestane kilo’s ook per luchtvaartmaatschappij. De handbagage die je bij Whizzair mag meenemen, is bijvoorbeeld kleiner dan de standaard-Ryanair-trolley. Ook bussen zoals Eurolines en treinen zoals de Eurostar hebben een beperking staan op bagage-afmetingen en aantal stuks die je mag meenemen. Meestal zijn deze beperkingen echter heel ruim. Kennis is macht, dus opzoeken is de boodschap!

Wanneer je met een trekrugzak reist, investeer je best in een flightbag. Deze zak doe je over je trekrugzak, en zo bescherm je alle gespen en riemen. Bovendien kan je nog wat extra spullen in de zak zelf steken. Niet te veel natuurlijk, want ter plekke draag je je rugzak! Zelf kocht ik mijn flightbag bij AS Adventure, maar Decathlon heeft er ook heel wat goedkope! Ik heb ook een regenhoes voor mijn trekrugzak gekocht bij Decathlon. Deze kan je over je rugzak doen wanneer het regent maar je er toch door moet. Gelukkig heb ik hem nog niet moeten gebruiken!

Om de inhoud van mijn trekrugzak, trolley of rugzak te ordenen, gebruik ik packing cubes. Deze kleine kubustasjes kan je volproppen met je kledij, en zo nemen ze minder plaats in beslag. Bovendien moet je zo niet op zoek gaan naar die ene rondzwevende propere onderbroek of sok, maar weet je dat ze in een kubus zit! Je hebt veel verschillende merken die packing cubes verkopen, maar ik vond de meeste vrij duur. Ik heb dus maar een stel besteld op Amazon.co.uk, en ben er wonderwel tevreden van! Ik raad ze aan iedereen aan. Sinds ik ze gebruik, heb ik duidelijk minder rommel mee, “want de kubus is vol, dus het is genoeg”, en verlies ik ook veel minder kledij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pinterest
fb-share-icon
Instagram