Spanje

Voorbereiding

Voor je naar Spanje gaat, moet je je natuurlijk een beetje voorbereiden.

Paspoort? Visum?

Geen zorgen! Jouw Belgische identiteitskaart is voldoende!

Geld

In Spanje betaalt men gewoon met de euro, lekker makkelijk!

Verkeer

Vergeet zeker geen fluohesje mee te nemen wanneer je naar Spanje gaat met de auto. Moest je op de rijbaan moeten stoppen, zoals bijvoorbeeld na een auto-ongeluk, dan moet je dit verplicht aandoen.

Fietsers onder de zestien jaar moeten altijd een fietshelm dragen. Bij slechte zichtbaarheid en 's nachts moeten fietsers ook steeds reflecterende kledij dragen.

Alle informatie over rijden in Spanje (snelheden, regels, aanduidingen,...) vind je hier.

Stopcontacten

In Spanje hebben ze dezelfde stopcontacten als in België.

Fooi of afdingen?

In Spanje gebruik je dezelfde regels voor fooi geven en afdingen als in België.

Toeristenvallen

In drukke toeristische steden staan vaak straatentertainers, zoals op Las Ramblas in Barcelona. Hier worden jammer genoeg ook veel nietsvermoedende toeristen bestolen. Hou je geld dus in de gaten. Neem ook geen bloemetjes of prentjes aan van vrouwtjes. Dit is geen cadeau. Je zal hen moeten betalen, en misschien staat er om de hoek al iemand klaar om te kijken waar jij je portefeuille stopt. Net zoals in elk land zijn de drukke plaatsen bekend voor pickpockets. Wees waakzaam, maar je moet niet overdreven angstig zijn.

Eetcultuur

In Spanje eet men laat. Lunch begint pas tegen 13u30, avondeten tegen 21u. Tussen 16u en 19u kun je zeker in het zuiden niet meteen op café wat te eten krijgen. Ga mee op het Spaanse ritme!

Siësta

Wij durven al eens lachen met "Spanjaarden die altijd siësta houden", maar er zit iets van waarheid in. Kijk altijd de openingsuren van kerken en musea na, want zelfs in bijvoorbeeld Sevilla zijn deze vaak gesloten tussen 13u en 17u. Hoe zuidelijker je gaat, hoe heter het wordt. En dat betekent ook dat het te warm wordt om overdag iets te doen. Je doet dan beter zelf ook een dutje, omdat er veel dingen niet open zijn. In het noorden van Spanje zal je merken dat er veel minder op het ritme van de siësta wordt geleefd dan in het zuiden.

Klimaat

In de eerder zuidelijke delen van Spanje kan het lang lekker warm zijn. In Sevilla is het bijvoorbeeld niet ongewoon om nog temperaturen van 35°C en warmer te hebben in eind september.

Bestemmingen

3 thoughts on “

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pinterest
fb-share-icon
Instagram