GetYourGuide: uitzonderlijke deals of afzetterij?

De website GetYourGuide bundelt leuke uitstapjes, museumkaartjes en bijzondere ervaringen van over heel de wereld. Met een duidelijke interface en een "boek nu"-functie, zijn jouw activiteiten op vakantie slechts een muisklik verwijderd. Er is telkens duidelijk aangegeven wat wel en niet in de prijs zit inbegrepen, er zijn kortingen en natuurlijk ook "skip the line"-tickets.

Klinkt superinteressant, hoor ik je zeggen. De website doet het dan ook erg goed. Zelf maak ik er echter nooit gebruik van. Waarom? Omdat dezelfde tours en ticketjes ook via officiële websites worden aangeboden, aan een lagere prijs. GetYourGuide is een touroperator en moet natuurlijk ook geld verdienen. Alvorens je een tour boekt, raad ik dan ook om een beetje rond te zoeken en naar de officiële website van de activiteit te gaan. Daar kan je vaak ook tickets kopen en goedkoper!

Natuurlijk geef ik graag wat voorbeelden die mijn theorie hier ondersteunen.

De Tower of London

Wanneer je in Londen de Tower bezoekt, koop je best op voorhand een ticket. De rijen kunnen immers vrij lang zijn. Je koopt online een ticket dat je toelaat om de Tower te bezoeken vanaf een bepaald tijdstip. Op die manier is de wachtrij miniem.

Prijs officiële webiste: £24.70 (zo'n €27 in 2019)
Prijs GetYourGuide: €28,90 met de speciale promotie, anders €31,21

Dit verschil is natuurlijk niet zo groot, maar als je op elk ticket minstens twee euro extra moet betalen...

Meer weten over de Tower of London? Dat kan hier!

Het Colosseum in Rome

De rijen aan de inkom van het Colosseum in Rome kunnen erg lang zijn. Wat deze nietsvermoedende toeristen niet weten, is dat hun kaartje voor het Colosseum ook geldig is voor het Forum Romanum aan de overkant van de straat en omgekeerd. De rijen bij het Forum Romanum zijn nooit erg lang, dus daar jouw kaartje kopen kan je een boel tijd besparen. Als je een kaartje hebt, mag je immers de lange rij voorbijsteken naar een speciale ingang. De inkomkaartjes zijn ook via de officiële webiste te verkrijgen. GetYourGuide doet deze kaartjes echter af als speciale voorrangstickets, alsof het een extra service is tegenover de officiële inkomkaartjes. Dit is echter niet correct. Het gaat hier om dezelfde kaartjes.

Prijs officiële website: €14, als je ter plaatse aan het Forum Romanum een ticketje koopt, zelfs maar €12.
Prijs GetYourGuide: €19,80

Hier is het prijsverschil meteen €5,80. Ze adverteren "versnelde toegang", maar dit is dezelfde toegang als de mensen die hun ticketje via de officiële website of aan het Forum Romanum kochten.

Je kan hier meer over het Colosseum lezen, en hier meer over het Forum Romanum.

Real Alcázar in Sevilla

Voor het Real Alcázar in Sevilla staan er heel veel tours en skip the line-tickets op GetYourGuide. Ze bieden allemaal hetzelfde aan ongeveer, maar de prijzen lopen uiteen. Niet gemakkelijk om te kiezen dus. Dan maar naar de officiële website. Daar krijg je meteen in een pop-up de waarschuwing dat dit de enige website is om tickets op te kopen. Elke andere website die inkomtickets voor het Real Alcázar verkoopt, doet dit zonder hun toestemmig. Weer iets om over na te denken...

Prijs officiële website, met audioguide: €11,50
Prijs GetYourGuide met gids (want enkel audiogids niet aanwezig): minsens €29. 

De audoguide is hier echt meer dan genoeg informatie, en zo bespaar je jezelf heel veel geld. Bovendien mag je ook snel naar binnen en kan je zoveel tijd als je wilt in het Real Alcázar doorbrengen. Een gegidste rondleiding is niet altijd een meerwaarde, als je in een kudde op sneltreintempo door een monument of museum moet schuifelen.

CONCLUSIE

Via GetYourGuide zal je altijd een beetje tot veel meer betalen dan wanneer je via de officiële website van de attractie boekt. Onderzoek en voorbereiding zijn dus belangrijk wanneer je op reis gaat! Wanneer je alleen op reis gaat, kan GetYourGuide wel handig zijn om aansluiting te vinden bij grote groepen wanneer je een bijzondere activiteit wilt doen, die je niet in je eentje kan doen of die dan heel duur zou zijn. Vaak kan je dit echter ter plekke ook wel regelen, maar dan heb je misschien de kans dat iets uitverkocht is. Dit is natuurlijk te vermijden door op voorhand een mailtje te sturen naar de organiserende tourmaatschappij. Bespaar jezelf dus per activiteit wat geld, door telkens iets meer onderzoek te doen!

6 thoughts on “GetYourGuide: uitzonderlijke deals of afzetterij?

 1. ik heb geen positieve ervaring met Get Your Guide.
  betaald voor 8 personen middeleeuws diner in Praag,400 €
  op mijn bevestiging word de garantie geboden om te annuleren tot 2 dagen voor aankomst
  ik annuleer 3 weken voor aankomst door het corona crisis en krijg een waardebon die ik niet gevraagd heb
  ik ben organisator van motor reizen,en deze reis was voor 8 personen,en gaat dus niet door.
  ik heb dus in vertrouwen ook de garantie gegeven dat ze hun geld terug krijgen als de reis niet doorgaat.
  als ik mijn goede naam wens te behouden als kleine organisator,moet ik deze mensen hun gels terug geven
  vele malen contact via mail en telefoon,heeft allemaal geen zin

  1. Dat is inderdaad absoluut niet fijn. Met corona zijn er helaas speciale maatregelen waardoor waardebons soms wel kunnen, maar voor een activiteit lijkt die me inderdaad geen goed idee!

 2. Tsja… ik denk dat dit soort sites het goed doen bij mensen die geen zin hebben om het allemaal zelf uit te zoeken. Die zijn dan ook bereid om die paar euro extra te betalen. En ik kan me voorstellen dat er ook deals bij zitten die je anders niet kunt boeken. Of is dat niet zo?

  1. Ja, het kan bv wel handig zijn als iets een “groepstour” is, en zij dan een groep samenstellen van allemaal singles. Maar zo vaak kom ik het niet tegen.

 3. Ik boekte een leuke trip naar Sintra, vanuit Lissabon . Wij verheugden ons enorm , ik betaalde 110 euro voor mijn vriend en mijzelf . De dag voor de trip kreeg ik een mail dat de trip wegens weersomstandigheden afgelast was . De 110 euro zou terug betaald worden binnen vijf tot zeven dagen . Tot op heden heb ik de 110 euro nooit teruggekregen . Heb gebeld naar Lissabon naar de aanbieders van deze trip , namen niet op… heb een mail gestuurd , geen reactie ! Mensen boek geen trip via get your guide! Ik ben opgelicht ! Mijn 110 euro kwijt en geen Sintra voor ons !

 4. Ik had een trip naar Sintra geboekt vanuit Lissabon . Een dag voor de trip kreeg ik een mailtje van GetyourGuide , de trip ging niet door , te slecht weer . Het geld, 110 euro zou binnen5 tot 7 dagen terug gestort worden . Het is nu 14 dagen verder en ik heb mijn 110 euro nog niet terug . Heb geprobeerd contact op te nemen met de mensen die de trip via GetyourGuide uitvoerden maar er wordt niet opgenomen . Ook reageert Getyourguide niet op mijn e mail . Kortom oplichterij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pinterest
fb-share-icon
Instagram