Review: Roll Top Mini rugzak van Stubble & Co

Net zoals bij de meeste reizigers, puilt ook mijn kast uit met rugzakken. Verschillende groottes, materialen, vormen,… En toch lijkt het alsof je er nooit genoeg hebt. Zo had ik bijvoorbeeld geen waterdichte rugzak, wat in België wel een minpuntje is. Ik heb wel een rugzak met een regenhoes, maar wanneer het tijdens een hike erg regent, zit je nog met natte plekken. Dankzij Girl about the Globe kon ik een fijne rugzak van Stubble & Co testen. Zij maken hun rugzakken van zo veel mogelijk gerecycleerd materiaal, wat ik als duurzame reiziger wel belangrijk vind.

Stubble & Co verzendt zijn rugzakken over heel de wereld. Wanneer je je pakketje krijgt, merk je meteen dat ze duurzaamheid heel belangrijk vinden. Geen grote plastiek verpakking of opvulmateriaal. De rugzak komt in een stevige papieren zak, die de trip van Groot-Brittannië naar België zonder scheurtje overleefde. De verpakking kon rechtstreeks bij het oud papier om gerecycleerd te worden! Er wordt ook een handige stofzak meegeleverd, voor wanneer je de rugzak wilt wegsteken.

Roll top

Het type rugzak dat ik mocht uittesten, was de Roll Top Mini. Roll Tops zijn dé hipster-rugzakken van het moment. De zak is volledig gemaakt uit waterafstotend materiaal en ziet er mooi uit. Wat ik vooral heel fijn vind, is het feit dat de onderkant plooibaar maar stevig is, en gemakkelijk kan afgewassen worden. Vaak zijn de onderkanten van rugzakken niet waterproof of ook uit stof, waardoor je goed moet opletten waar je hem neergooit. Met de Roll Top is dit verleden tijd.

De Roll Top heeft een aangename, ergonomische rug met mesh en een borstband voor extra comfort. Hij heeft vooraan een zakje met ritssluiting. In de tas zijn er nog twee mesh zakjes, waar je bijvoorbeeld je kabels kan instoppen. De rugzak lijkt niet heel diep, dus ik deed even de “weekendtrip-test”. Ik kon in de rugzak gemakkelijk een paar schoenen, een paar slippers, een jeansbroek, een rok, sokken, ondergoed, een trui, 4 t-shirts, een handdoek en washandjes, een pyjama en toiletartikelen kwijt. Slim design dus. Bovendien kon ik mijn waterfles nog kwijt in een van de zijzakken!

Omdat de Roll Top waterproof en ergonomisch ontworpen is, is het ook een fijne rugzak om mee te nemen op hikes. Regenbui? Geen probleem! Vuile grond? Geen probleem! Een regenjas, lunch, paraplu, extra sokken en een waterfles? Geen probleem! Stubble & Co maakte een mooie, duurzame rugzak. Het enige nadeel? De Roll Top heeft best een stevig prijskaartje. In ruil daarvoor krijg je wel een mooie, duurzame rugzak, die vele jaren meekan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pinterest
fb-share-icon
Instagram