Bestemming kiezen

Hoera, op reis! Maar naar waar? Iedereen heeft wel een bucketlistje met plaatsen waar hij/zij graag naar toe zou gaan. Bij mij staan er bijvoorbeeld Cuba, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Australië, IJsland en Griekenland op. Maar ik ga even goed naar plekken die mij oorspronkelijk helemaal niet zo interessant leken, maar waar ik later wel verliefd op werd. Zo ging ik bijvoorbeeld in mei 2018 naar Thailand, deels voor het werk. Het Oosten sprak mij nooit zo aan: was het daar niet vies, druk, hectisch, schreeuwerig en niet-cultureel? Vooroordelen, vooroordelen, absoluut. Ook niet gemakkelijk om toe te geven dat je die vooroordelen hebt. Gelukkig waren ze ook snel weer verdwenen, toen ik vanuit de trein naar Bangkok het wonderlijke landschap zag en de lieve mensen ontmoette.

Wanneer je een bestemming kiest, moet je rekening houden met jouw reisvoorkeuren, en die van de persoon of groep waar je mee meereist. Wanneer je niet alleen reist, is het belangrijk om op voorhand te durven uitspreken wat je echt niet fijn vindt. Ter plekke ontdekken dat je vriendin heel de dag op het strand wilt liggen, terwijl jij liever wat onderneemt, is echt niet fijn. Je hoeft ook niet met al je vrienden en vriendinnen op vakantie te kunnen gaan. Zelf heb ik het bijvoorbeeld moeilijk met vrienden die tot de middag in hun bed liggen op vakantie. Moet zeker kunnen, vooral na een stevig feestje, maar elke dag? Nee dank je. En is er niemand van je vrienden die wilt doen wat jij wilt? Ga dan alleen!

Natuurlijk willen we allemaal graag mooi weer op vakantie. Daarom is het handig om op te zoeken hoe het weer zit wanneer jij op vakantie wilt gaan. Onder de evenaar lopen de seizoenen anders, sommige landen kennen zware moessonseizoenen, of het is er in de zomer zodanig warm dat je echt niet buitenkomt. Even nakijken voor je jouw vakantie aanvraagt dus!

Ik hoop dat jullie hier wat fijne reisinspiratie kunnen vinden! Zelf wil ik elk jaar naar minstens 1 plek gaan waar ik nog nooit geweest ben. Er zijn ook echter enkele favoriete vakantiebestemmingen, waar ik regelmatig naar terugkeer, zoals Londen, Boedapest en Rome.

Happy travels!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pinterest
fb-share-icon
Instagram