Kerstmis in Londen

De kerstperiode is een heel populair moment om naar Londen af te zakken. De Britse hoofdstad is dan ook vrolijk versierd met duizenden lichtjes, overal vind je kerstmarktjes en de geur van warme wijn en cider hangt er in de lucht. Hier lees je meer over wat je moet weten om je verblijf tijdens de kerstperiode in Londen zo magisch mogelijk te maken.

1. Voorbereiding

Zorg ervoor dat je tijdig je vervoer naar Londen regelt. Of je nu met de Eurostar of het vliegtuig gaat, de prijzen gaan alleen maar stijgen hoe langer je wacht. Bovendien zijn de plaatsen best snel uitverkocht, of toch de goedkopere.

Ook je logies moet je tijdig regelen. Je kan hier eens kijken voor enkele leuke slaapplaatsen. Natuurlijk kan je ook rechtstreeks op booking.com gaan kijken. De goedkope hotels en hostels zijn maanden op voorhand uitverkocht, dus aarzel niet te lang!

2. Inpaklijstje

  • Neem vooral niet te veel mee. De solden beginnen in Londen al op 26 december, dus de kans dat je ginder flink gaat shoppen, is groot. Bovendien geven de winkels vaak meteen een fiks kortingspercentage.
  • Gemakkelijke schoenen en warme kledij.
  • Het weer kan heel guur zijn in december, dus een paraplu en een muts zijn ook geen slecht idee.
  • Een reisgids. Persoonlijk zweer ik bij de Rough Guide. Koop hem hier in het Engels of Nederlands (iets oudere versie).
  • En tot slot: ik neem ook altijd graag een powerbank mee, zodat ik altijd een opgeladen gsm heb. Dan kan ik lekker veel foto's en filmpjes maken, de weg op internet opzoeken, of openingsuren opzoeken,...  


3. Wat zijn de beste plaatsen om van de kerstsfeer te genieten?

3.1 Winter Wonderland

Elk jaar wordt Hyde Park omgetoverd tot een heus Winter Wonderland. Dit is de grootste kerstmarkt van Londen, maar het is ook zo veel meer dan dat. Het is eigenlijk een combinatie van een kerstmarkt met een pretpark. Je hebt er de typische winkelstalletjes, worstenkramen en biertenten. Verder zijn er ook shows, een ijspiste, achtbanen, draaimolens, eendjes vissen... Het is er erg druk, maar omdat het zo groot is, valt het nog wel mee. Het is meestal van 10u tot 22u geopend. Alle informatie kan je hier vinden, net zoals de tickets voor de attracties. Als je met kinderen gaat, die misschien op een attractie willen gaan, dan raad ik je zeker aan om op voorhand tickets te kopen. De wachtrijen aan de ticketautomaten binnen kunnen immers nogal lang worden. 

3.2 Covent Garden

Covent Garden is prachtig versierd voor Kerstmis. Als je mooie foto's wilt maken, raad ik wel aan om voor 10u te komen. De winkels zijn dan nog wel gesloten, maar er zullen ook amper mensen zijn. Je kan er dan dus rustig rondlopen en een boel foto's maken. Maar blijf zeker hangen tot de winkels open zijn, want laten we eerlijk zijn: shoppen is ook fijn!

3.3 Oxford Street, Regent Street en The Strand

In de straten Oxford Street, Regent Street en The Strand hangt de mooiste lichtversiering. Vaak doen de winkels daar ook extra hun best, zoals de grote warenhuizen op Oxford Street, en kan je je echt vergapen aan duizenden lichtjes.

3.4 Carnaby Street

Elk jaar doet Carnaby Street zijn uiterste best om heel uitbundig versierd te zijn. In 2018 stond alles in het teken van Bohemian Rhapsody van Queen, zoals je hierboven kan zien. 

3.5 Southbank

Op het pad ten zuiden van de Thames is ook altijd heel wat te doen rond Kerstmis. Aan het Southbank Centre staat een heuse kerstmarkt, en hangen veel leuke lichtjes. Als je van daar richting Tower Bridge wandelt, kom je onderweg nog leuke eetkraampjes tegen. In de Hay's Galleria staat vast een mooie kerstboom en enkele kraampjes. Ook tussen de London Bridge en de Tower Bridge staan fijne kerstkraampjes met lekker eten en kerstcadeautjes. Hier is het vaak een heel pak rustiger dan op de echte kerstmarkten en veel gezelliger.

3.6 Leicester Square

Ook midden in de stad vind je een kleine kerstmarkt. Op Leicester Square staan enkele kraampjes, die het beste van de kerstmarkt verzamelen: enkele arts&craftskraampjes, warme dranken, bier en eten.

3.7 Zowat overal in de stad

Overal in Londen vind je huizen en winkels die meedoen met de kerstsfeer. Wandel eens een zijstraat in, laat je leiden door je voeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pinterest
fb-share-icon
Instagram