Vrijdag
Na al mijn zooi in de bagagekamer van de hostel gedumpt te hebben, was het tijd om Londen te verkennen.  Na wat rondlopen ging ik de London Pass afhalen. En dan konden we er pas echt aan beginnen. Ik zou mijn London Pass pas op zaterdag activeren, dus vrijdag had ik nog tijd voor enkele gratis musea. Eerste stop: National Portrait Museum. Daarna ging ik door naar de National Gallery, die om de hoek ligt. 's Avonds bezocht ik nog the British Museum. Hier had ik echter veel te weinig tijd.

Zaterdag
Op zaterdag was het tijd om mijn London Pass te activeren. Dat doe je door hem aan het eerste museum te laten zien aan de ingang. Voor mij was dat om 9u 's morgens aan de Tower of London. Op de middag passeerde ik even aan Leadenhall Market (helaas is bijna alles toe op zaterdag), maar daarna moest ik meteen door naar St. Pauls Cathedral. Daarna ging ik nog even binnen in het gratis Museum of London. In het begin van de namiddag nam ik de metro naar London Zoo, om nog anderhalf uur beestjes te kijken dankzij mijn London Pass. Hierna passeerde ik ook even in Camden Town.

Zondag
Ik stond 's ochtends om 10u00 al voor Shakespeare's Globe om de tour te doen. Daarna ging ik naar The Old Operating Theater and Herb Garret. Hier ben je gelukkig maar een half uurtje aan kwijt (schemagewijze). Daarna gunde ik mezelf toch ook even rust, en ging ik 's middags in the East End naar de markten rond Brick Lane. In de namiddag was het weer de metro op, naar de Courtauld Gallery. Wanneer de musea sloten, had ik gelukkig even tijd om wat boeken te shoppen.

Maandag
Maandag was de laatste dag waarop mijn London Pass geldig was, dus even het onderste uit de kan halen! 's Morgens ging ik tegen openingstijd naar The Household Cavalry Museum, waar ik lang genoeg bleef rondhangen om de wissel van de wacht te zien. Daarna zette ik koers naar de Churchill War Rooms. Hier heb ik mezelf na twee uur echt moeten buitenslepen. Ik vond het jammer dat ik daar niet langer ben kunnen blijven. Gelukkig waren de Big Ben en de parlementsgebouwen niet ver weg, dus kon ik die snel bekijken voor ik Westminster Abbey indook. Hierna ging ik naar Buckingham Palace, want ja, dat moet je natuurlijk wel gezien hebben. Bovendien kon ik daarna ook de nabijgelegen Royal Mews en de Queen's Gallery bezoeken. Even tijd voor shoppen, en daarna naar een musical!

Dinsdag
Op dinsdag werd ik vroeg wakker, en had ik dus nog even tijd om naar het gratis Natural History Museum te gaan en een pitstop in Harrods te maken. Onderweg naar de trein stopte ik dan nog even in de British Library om een tentoonstelling over de Magna Charta te bekijken.