… en die keer toen ik Prince Harry en Meghan Markle zag.

Toen ik in september 2017 in Toronto was, bleken daar de Invictus Games door te gaan. Deze spelen werden door Prince Harry van Groot-Brittannië ingesteld, als een sportieve competitie tussen (afgezwaaide) militairen. Er nemen zowel mindervalide als valide atleten deel aan de verschillende sportieve proeven. Een soort van militaire Olympische Spelen, zeg maar.

Toen ik in Toronto arriveerde, wist ik niet dat de Invictus Games er zouden plaatsvinden. Ik scrolde ’s avonds wat doelloos op mijn gsm, om te kijken of er niet toevallig iets leuks te doen zou zijn. Ik kan iedereen trouwens aanraden om dit te doen, je weet nooit wat je tegenkomt! Maar goed, de Invictus Games dus. De dag erna zou er een event plaatsvinden waarbij er met grote jeeps een behendigheidsparcours en een parcours op snelheid moest worden afgelegd. In de blakende zon ging ik met een handjevol externe supporters en een boel familie en vrienden van de atleten uit verschillende landen naar dit spektakel kijken op een parkeerterrein vlakbij the Distillery District. En toen kwam ineens het nieuws… Prince Harry zou ook aanwezig zijn om de medailles uit te reiken! Zware fan van Groot-Brittannië en het Britse koningshuis dat ik ben, bleef ik natuurlijk wachten. Na een heerlijke lunch bij El Catrin, veel zweten in de bloedhete zon en veel ingehouden plasbeurten, was het zo ver: daar was Prince Harry!

Tevreden ging ik verder. Ik had al lang besloten dat ik liever wat minder zou sightseeën in Toronto, maar meer van de Invictus Games wou zien. De dag na mijn ontmoeting met Prince Harry trok ik dus naar het Nathan Philips Square voor rolstoeltennis. Er was wederom niet heel erg veel volk, maar we zaten met de supporters gezellig op tijdelijke tribunes. De matchen die we zagen waren extreem spannend. Ook valide atleten zaten in rolstoelen, iedereen mocht dus wederom meedoen. Deze wedstrijden moesten echt niet onderdoen voor “gewoon” tennis. En toen kwam er ook weer ineens gefluister. Prince Harry zou ook hier komen. En hij zou Meghan Markle meebrengen! Nu, in april 2019, staat Meghan op bevallen en is dit niet zo’n spannend nieuws. In september 2017 was het koppel echter nog niet samen naar buiten gekomen als officieel koppel. En ineens, jawel, waren ze daar! Ik kende Meghan als actrice in Suits, een serie die ik graag kijk. En ik moet zeggen: in het echt is ze nog knapper dan op het scherm. Zowel Prince Harry als Meghan Markle zijn effectief erg sympathieke mensen. Hoe zij omgingen met de atleten en hun familie en kinderen, hartverwarmend en oprecht. Natuurlijk nam ik veel foto’s. De dag erna stonden in alle kranten en over heel het internet soortgelijke foto’s. En ik moet zeggen, ik was blij dat ik er bij was. Iedereen was erg uitgelaten, want de Canadezen dragen de Britse koninklijke familie nog een warm hart toe. Toppunt was de vrouw naast mij, die “We love you Prince Harry” riep. En mij daarna vroeg of ze toch niet overdreven had, want ze was gewoon zo blij om hem en Meghan zo gelukkig te zien. Enfin, een speciaal, zeer onverwacht moment dus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pinterest
fb-share-icon
Instagram